P0715 iss or transmission input shaft speed sensor - Infiniti QX60 Forum
User Tag List

 2Likes
  • 1 Post By MrZify
  • 1 Post By MrZify
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 05-19-2019, 03:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
P0715 iss or transmission input shaft speed sensor

Has anyone experienced this engine code? The JX35 is in limp mode and won’t drive over 30mph.

Trying to find and replace the sensor as a first option.

Terry


Sent from my iPhone using Tapatalk
MrZify is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-19-2019, 10:21 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I was able to resolve the issue for now.

I found a new sensor at a upull junk yard on a 2010 Nissan Maxima. See the image with a list of sensors that will work. Most stores want 150 to 200 for this basic hall sensor. The junkyard changed me $8.20 NOTE: on a Maxima the sensor is located behind the starter (kinda sucks). Some sensors plugs have a 90 degree bend while others don't. This doesn't seem to make a difference.

Finding the sensor on the jx35 took a few minutes since the transmissions have changed in recent years. You need to remove the air cleaner box first. The sensor is near the engine block directly under some 1 inch hoses. On newer models (qx60) the sensor is behind the driver's side wheel after removing the plastic cover.

A number 10 socket is needed to remove the sensor bolt. Twist and tug to get the sensor to come out.

I then used an Android device and wireless OBD2 adapter running the Torque app to reset the engine fault. Note: I suspect I could have reset the fault code to restore normal operation but I had already changed the sensor.

The jx35 runs perfectly now. We'll see if it stays that way.





Sent from my iPhone using Tapatalk
MarengoMac likes this.
MrZify is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-22-2019, 06:16 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Still having an issue. I have an appointment for Thursday.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MrZify is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-22-2019, 04:10 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ohio
Posts: 116
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
dang, that stinks good luck w/ it on Thursday!
jonesy84 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-22-2019, 04:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Acts like it’s stuck a 4th gear when driving from a stop. Super slow to speed up. Actual stuck gear changes over time.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MrZify is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-08-2019, 05:06 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by MrZify View Post
Acts like it’s stuck a 4th gear when driving from a stop. Super slow to speed up. Actual stuck gear changes over time.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Infiniti replaced the transmission. Feels like a new car. They did it free of charge since I've had it there so many times prior to my warranty wearing out. I'm totally shocked but Infiniti came through on this one. I did open a case with Infiniti consumer affairs...not sure that helped or not but issue is resolved for now.



Sent from my iPhone using Tapatalk
MarengoMac likes this.
MrZify is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome